Varför välja eldstad utan skorsten?

Efter värmerekord i maj och en fortsatt vacker juni börjar äntligen semestern att närma sig. Passa på att förlänga de härliga sommarkvällarna med familj och vänner runt en miljövänlig eldstad utan skorsten. En modern och miljövänlig skorstensfri kamin kan ta plats var som helst i hemmet och passar lika bra i köket som i sovrummet. Eller varför inte flytta med eldstaden till balkongen eller uteplatsen?

Hur skiljer sig en eldstad utan skorsten mot en vanlig eldstad?

Förutom den uppenbara skillnaden med avsaknaden av skorsten, så finns det flera skillnader mellan en skorstensfri kamin och en konventionell kamin. Bland annat skiljer sig bränslet åt – skorstensfria eldstäder drivs med bioetanol-baserat spisbränsle istället för ved.

Det behövs inte heller någon installation av kaminen – det är bara att ställa kaminen där ni tycker den passar och njuta av en öppen eld.

För lägenheter eller bostäder med befintlig kamin som inte är i bruk går det utmärkt att använda insatsbrännare. Nedan hittar du ytterligare 5 argument för den här typen av eldstad.

5 anledningar till att välja en skorstensfri kamin

1. Miljövänligt

En eldstad utan skorsten drivs (som tidigare nämnt) på spisbränsle och inte med ved. Idag finns mycket effektiva bränslen som är 100% förnybara. Utsläppen består av en mycket liten del koldioxid samt vattenånga. Mängden koldioxidutsläpp kan jämföras med den mängd som finns i utandningsluften hos en vuxen människa.

2. Sot, fukt- och underhållsfritt

Förutom att vara miljövänliga är de bästa bränslena på marknaden doftneutrala och sotfria. Detta eftersom det inte finns någon skorsten som behöver sotas och ingen aska att ta reda på behövs inte heller något underhåll.

3. Säkert

Teknologin har kommit långt när det kommer till att designa och konstruera säkra bioetanolbrännare. Idag finns brännare som är så pass säkra att de kan vändas upp och ned utan att bränslet läcker ut och antänds. Skorstensfria kaminer kan alltså vältas utan risk att elden sprider sig. Att du sedan kan välja själv när det är dags att släcka elden adderar också till säkerheten.

4. Snyggt

Det finns många olika modeller av eldstäder utan skorsten. Vilken modell som passar bäst in ert eget hem är givetvis en subjektiv fråga. Se till att välja kamin med en design som passar hela ert hem, då blir er eldstad utan skorsten i Göteborg eller vart ni än bor mer flexibel och kommer större användning. Ett annat tips är att välja en eldstad med enkel och minimalistisk design, det passar till de allra flesta inredningar och stilar.

5. Passar alla hem

En fristående kamin kan placeras vart som helst i hemmet – i alla hem. Eftersom de inte behöver någon installation är det fritt fram att placera kaminen i det rum som du känner för för dagen, det spelar ingen roll om det är inom- eller utomhus.

Dela:

Äldre poster Nyare inlägg