Eldstad utan skorsten – inomhus och utomhus

Det finns de som tror att en eldstad inomhus bara är för de med hus och gammaldags kamin. Att du som bor i lägenhet får vänta till husköpet.
 
Vi på Vauni vill att du ska glömma den myten. En etanolkamin från oss är en perfekt eldstad inomhus, nästan oavsett hur du bor. Den ger dig samma möjligheter och känsla som vilken kamin som helst - utan skorsten och annat som tidigare varit nödvändigt.

Eller att kunna ställa fram en eldstad utan skorsten på balkongen, med blick över staden och värme från lågorna, när sommarkvällen svalnar.

Förutsättningarna finns. Helt skorstenfria förutsättningar.

Hur en skorstensfri eldstad från Vauni gör sig bäst

Under den mörkaste och kallaste delen av året gör sig Vaunis skorstensfria kaminer sig som allra bäst inomhus. Med en eldstad inomhus utan skorsten får ni värmen, inombords och temperaturmässigt, i vilket rum ni än behagar.

När våren sedan närmar sig kan kaminen ställas på uteplatsen. Plötsligt har ni en eldstad utan skorsten utomhus, precis intill er.

Öppna lågor är en tidlös tillfredsställelse året runt. En eldstad från Vauni ger dig den möjligheten, även utan skorsten.

Fem fördelar med en eldstad utan skorsten

  1. Säkerheten
  2. Miljövänligheten
  3. Skötseln
  4. Flexibiliteten
  5. Doften

Vi utvecklar anledningarna, punkt för punkt:

Låt oss bli vänner - vi bjuder på ännu mer inspiration (och en rabattkod!)

Låt oss välkomna dig in i värmen av nya möjligheter. Har du en öppen spis, utan skorsten att öppna? En längtan efter lågor att mysa runt? En inkorg som ekar tom på inspiration och tips för att nå dit?

Då är du varmt välkommen till Friends of Vauni!
Du får din rabattkod på 10 % direkt, och uppskattad inspiration direkt från oss tillsammans med de andra tusentals vänner som prenumererar. Fyll i dina uppgifter nedan - vi har en lång och fin vänskap framför oss:


Fördelarna med en eldstad utan skorsten

1. Säkerheten

Det är mysigt med en öppen eld, enligt oss mysigast i en eldstad utan skorsten. Fram tills någon bränner sig eller elden sprider sig. Därför har vi på Vauni tagit fram en eldstad utan skorsten där säkerheten går först.

Dessutom är våra moderna brännare så pass säkra att de kan vändas upp och ned utan att spisbränslet rinner ut. Du kan alltså välta kaminen utan att bränslet läcker utan risk att elden sprider sig. Inredningsdesign och säkerhet i samma koncept!

2. Det är miljövänligt med en eldstad utan skorsten.

Vaunis eldstäder drivs med bioetanol, ett mer miljövänligt spisbränsle. Vi har dessutom tagit fram ett eget spisbränsle, Ecoflame, som tar detta till sin spets.

I en eldstad utan skorsten, som drivs med Ecoflame, är utsläppsnivåerna jämförbara med utandningsluft. Ecoflame görs dessutom av helt förnyelsebara råvaror, och har därför ett koldioxidnetto på noll när det eldas.

3. En eldstad utan skorsten är lättare att hålla ren

En eldstad utan skorsten är lätt att hålla ren. Utan ved bildas heller inget sot, ingen aska och ingen rök. Allt du behöver är en dammsugare, två trasor, en gummiskrapa och ett par minuter över när du väl behöver rengöra din eldstad.

Njut av tid framför elden istället för tid till underhåll, krångel och samtal till sotaren.

4. Flexibilitet

Livet är ombytligt. Säsongerna är ombytliga. Du kanske är en ombytlig person. Så varför ska inte en kamin utan skorsten vara det?

Våra fristående kaminer kan flyttas precis som ni känner för, och går att ändra om så det passar för dagen. Ställ fram din kamin vid utemöblerna när sommarmiddagen inte låter sig avbrytas av kvällskylan. Ställ den vid vardagsrumssoffan, och låt lågorna dansa till den mysiga musiken, när julen nalkas.

Låt inte din eldstad styra vart du är. Styr din eldstad efter där du vill vara.

5. Neutral doft

Visst är det lite härligt med doften av en vedeld när du är ute i naturen. Men vem vill dofta som en heldag med grillkorv efter en eftermiddag på soffan?

En eldstad utan skorsten från Vauni drivs av bioetanol, ett neutralt spisbränsle. Våra egna spisbränslen är speciellt framtagna för extra vackra lågor, utan att göra avkall på säkerheten och doftfriheten.

Har du öppen spis, utan skorsten att öppna?

Det är inte ovanligt att ha en öppen spis eller kakelugn i sin lägenhet, utan skorsten som är i bruk. Då har vi ännu ett alternativ som tänder liv i din bostad - Re:Burn och Re:Build!

Ge din öppna spis eller kakelugn nytt liv med våra bioetanolbrännare. Eller kanske vill du designa och bygga en egen platsbyggd eldstad i ditt hem. Oavsett vad, så är möjligheterna många och endast fantasin sätter gränsen för hur din nya eldstad kan bli och se ut.

Klicka här och utforska möjligheterna till en öppen spis utan skorsten med Vauni

Räcker inte fem fördelar med en eldstad utan skorsten? Hör av dig, vi har fler!

Vi kan prata oss varma om varför en eldstad utan skorsten är det moderna sättet att elda på. Oavsett om du vill ha fler skäl, eller har frågor om det, finns vi alltid här med svar.

Dela:

Äldre poster Nyare inlägg