Eldstad utan skorsten – inomhus och utomhus

Att elda och njuta av öppna lågor är något vi alltid har uppskattat genom tiderna och idag har flammorna blivit en magnet för trivsel, umgänge och värme.

Under den mörkaste och kallaste delen av året gör sig Vaunis skortensfria kaminer sig som allra bäst inomhus. Med en eldstad inomhus utan skorsten i något av rummen ökar ni mysfaktorn och trivseln. När våren sedan närmar sig kan ni placera kaminen på uteplatsen och njuta av en utomhus eldstad utan skorsten precis intill middagsbordet och utomhusmöblerna.

 

Fem fördelar med en eldstad utan skorsten

1. Säkerheten

En eldstad från Vauni är säker. För att slippa oroa dig för att dina barn eller djur ska göra sig illa på elden kan du både välja en inglasad modell och kontrollera styrkan på lågan. Dessutom är våra moderna insatsbrännare så pass säkra att de kan vändas upp och ned utan att spisbränslet rinner ut. Du kan alltså välta kaminen utan att bränslet läcker utan risk att elden sprider sig. Inredningsdesign och säkerhet i samma koncept!

 

2. Det är miljövänligt med en eldstad utan skorsten.

Vaunis eldstäder drivs med bioetanol, ett mycket miljövänligt spisbränsle. Utsläppen från en kamin som drivs med våra egna spisbränslen Vauni Ecoflame Premium eller Vauni Ecoflame Supreme släpper ut ungefär lika mycket koldioxid som utandningsluften från en vuxen människa.

 

3. En eldstad utan skorsten är lättare att hålla ren

En eldstad utan skorsten är mycket lätt att hålla ren. Eftersom den inte behöver ved, bildas heller inget sot och ingen aska. Alltså kan du avnjuta levande eld, utan underhåll och krångel – oavsett om du bor i hus eller lägenhet. 

  

4. Flexibilitet

Som tidigare nämnt går det att flytta på våra fristående kaminer precis som ni känner för och går att ändra om så det passar för dagen. Kanske vill ni flytta undan kaminen för att få plats många i vardagsrummet eller mysa till det under familjemiddagen.

 

5. Neutral doft

En annan fördel en skorstensfri kamin är att de drivs av doftneutralt spisbränsle – bioetanol. Vaunis egna spisbränslen är specialframtagna för extra vackra lågor.

Dela:

Äldre poster Nyare inlägg