Eldstad utan skorsten – för hälsa, miljö och interiör

Eld är ett element som har följt människan genom historien och är fortfarande någon vi än idag associerar till värme, gemenskap, trygghet och avkoppling. En eldstad utan skorsten eller braskamin bidrar kort sagt med den där lilla extra guldkanten i vardagen.

För att kunna elda i en traditionell kamin krävs dock att en skorsten leder ut röken, vilket kan kan innebära vissa svårigheter i framförallt lägenheter där det inte alltid är möjligt att installera en rökkanal och murstock.

Hur ska man då gå vidare om bor i bostads- eller hyersrätt och ändå vill kunna inreda med eld i form av en brasa? Ett bra tips är att köpa en fristående kamin, som inte är beroende av en skorsten eller rökkanal utan tvärtom.

Miljövänlig och modern

En skorstensfri kamin som drivs av bioetanol minimerar utsläppen till vattenånga och koldioxid motsvarande en vuxen persons utandningsluft. Det är alltså en modern och miljövänlig eldstad som också kan flyttas runt i hemmet och dessutom kan användas utomhus. En skorstensfri eldstad blir ett perfekt inslag under värmande vår- och sommardagarna, kvällarna på altandäcket.

Likt en traditionell kamin kommer även en fristående kamin i många olika utföranden och modeller, alla tillverkade i Sverige med fokus på ett gediget och hållbart hantverk. Detta gör att dessa kaminer passar i stort sett alla typer av hem, och smälter in i olika typer av rum – oberoende av interiör eller inredning. 

Dela:

Äldre poster Nyare inlägg