Tips för dig som ska köpa spisbränsle

Traditionella eldar är värmande och hemtrevliga men kräver en skorsten – något alla boenden inte har möjlighet att installera. Med en skorstensfri kamin behövs varken ved eller skorsten, utan endast spisbränsle, vilket gör att den skorstensfria eldstaden passar lika väl i en lägenhet som i en villa. Allt tack vare det unika spisbränslet gjort på bioetanol.


Fyra smarta tips för köp av spisbränsle

Det finns många olika spisbränslen för samma ändamål vilket gör att det kan kännas svårt att välja. I den här artikeln bjuder vi på några tips som kan vara bra att tänka på när du köper spisbränsle till din etanolkamin.


1. Välj ett spisbränsle som motsvarar dina krav på luktfrihet.

Alla typer av förbränning avger lukt (även eldning av ved eller gas), men hur mycket det luktar skiljer sig mellan olika spisbränslen. Om du inte gillar lukten som uppstår bör du välja ett spisbränsle som är speciellt framtaget för att lukta så lite som möjligt.


2. Kolla att spisbränslet du köper inte innehåller tillsatta färgämnen.

Tillsatta färgämnen riskerar att sota och fastna i brännaren, så välj ett utan onödiga tillsatser.

Tips när du ska köpa spisbränsle


3. Välj ett spisbränsle som passar din typ av kamin.

De flesta spisbränslen fungerar till alla former av bioetanol-kaminer. Se bara till att du eldar med ren bioetanol och inte köper ett bränsle avsett enbart för utomhuslyktor eller oljelampor.


4. Köp många flaskor åt gången – men inte för mycket.

Att köpa en större volym av spisbränsle blir oftast billigare per liter. Dessutom behöver du inte beställa så ofta. Det kan dock vara bra att känna till att det finns en begränsning på hur mycket brandfarlig vätska du får förvara hemma; nämligen 100 liter.

 

Bioetanol-bränsle för skorstensfria kaminer

Bioetanol är en 100 % förnybar energikälla och är tillverkat av potatis, spannmål, majs, cellulosa och liknande råvaror. Utsläppet består endast av vattenånga och koldioxid i lika liten mängd som blir i en vuxen människas utandningsluft.
Vaunis spisbränslen håller högsta kvalitét på marknaden idag. De har lång brinntid och brinner med vackra levande lågor. Brinntiden varierar beroende på brännaren, men generellt kan man säga att förbränningen är 0,3 liter per timme.

Vilket av Vaunis spisbränslen passar din kamin?

Till våra skorstensfria kaminer och etanolbrännare, samt kaminer av andra märken, rekommenderar vi Ecoflame Premium eller Ecoflame Supreme spisbränslen.


Ecoflame Premium är en färglös bioetanol som är framtagen för att brinna längre än jämförbara spisbränslen. Ecoflame Supreme har genomgått en avancerad process där den renats och filtrerats i flera steg och passar dig som ställer extra höga krav på ett luktfritt spisbränsle.

Köp Ecoflame Premium Bioetanol

Köp Ecoflame Supreme Bioetanol

Fanola Bioetanol spisbränsle är speciellt framtaget och anpassat för Planika Fires eldstäder.

Köp Fanola Bioetanol

Alla våra spisbränslen är fria från färgämnen och brinner utan sot eller aska. De är framtagna med höga krav på bland annat brinntid och lågornas utseende.

 

Köp alla spisbränslen här
Dela:

Äldre poster Nyare inlägg