Tips för dig som ska köpa spisbränsle

Traditionella eldar är mysiga, värmande och hemtrevliga men kräver också en skorsten, vilket alla boenden inte inte har möjlighet till att installera. 

Genom att elda i en skorstensfri kamin behöver du varken skorsten eller ved, vilket gör att den skorstensfria eldstaden passar lika väl i en lägenhet som i en villa och kan flyttas efter eget tycke och smak. Allt detta tack vare det unika spisbränslet bioetanol. 

Bioetanol-bränsle för skorstensfria kaminer

Bränslet till de skorstensfria kaminerna består är en 100% förnybar energikälla och är tillverkat av potatis, spannmål, majs, cellulosa och liknande råvaror. Det gör att utsläppet endast består i vattenånga och lika lite koldioxid motsvarande en vuxen människas utandningsluft.

Våra spisbränslen i Ecoflame serien håller högsta kvalitét på marknaden idag och är helt fria från sot och aska. Ecoflame Supreme brinner länge och passar dig som ställer extra höga krav på ett luktfritt spisbränsle.

Båda våra spisbränslen håller mycket hög kvalité och har en lång brinntid som påverkas beroende på på brännaren i eldstaden, men generellt kan man säga att förbränningen är 0,3 liter per timme.

Skorstensfria kaminer och bioetanol är ett av de säkraste alternativen att elda med eftersom det innehåller vissa tillsatser som skyddar om någon skulle förtära bränslet av misstag. Våra kaminer är även så pass säkra att de kan vändas upp och ner utan att bränslet rinner ut. 

Dela:

Äldre poster Nyare inlägg