Miljövänligt spisbränsle till skorstensfria kaminer

Bränslet till skorstensfria kaminer består av Bioetanol och är en 100% förnybar energikälla. Bränslet till skorstensfria kaminer är tillverkat av potatis, spannmål, majs, cellulosa och liknande råvaror. Utsläppet består endast i vattenånga och lika lite koldioxid motsvarande en vuxen människas utandningsluft. Du hittar våra spisbränslen här.

Fördelar med skorstensfria kaminer

Att investera i en skorstensfri kamin för med sig många fördelar. Den skorstensfria eldstaden passar lika väl i en lägenhet som i en villa, ökar trivseln och höjer rummet oavsett vart den placeras. Detta är bara några av fördelarna, det finns många fler som du kan läsa om nedan:

Flexibilitet

Du bestämmer själv när det är dags att stänga av eller starta din kamin. Du behöver inte oroa dig för att elden brinner när du inte är hemma eller att det fortfarande brinner när det är dags att gå och lägga sig.

Inget sot

Ingen rök eller sot uppstår med eldning av bioetanol i insatsbrännare. Detta gör att eldstaden kan placeras vart som helst i hemmet.

Doftneutralt

Det finns lagar och regler som säger att bioetanol måste innehålla vissa tillsatser som skyddar om man av misstag skulle råka förtära vätskan. Det kan ge etanol en speciell doft när den förbränns. Dagens spisbränslen är doftneutrala, i det närmaste helt doftfria med mycket hög etanolhalt som ger en renare förbränning.

Stora och vackra lågor

En brasa utan synliga lågor är inte mycket värt. Insatsbrännare och högkvalitativ bioetanol ger stora, gula och böljande lågor som nästan är hypnotiserande att titta på.

Lång brinntid

Bioetanol av hög kvalitet har en lång brinntid och är mycket effektiv. Exakt hur lång brinntiden är beror dels på kvaliteten av etanolen och dels på brännaren i eldstaden, men generellt kan man säga att förbränningen är 0,3 liter per timme.

Extra långa sommarkvällar

Eftersom eldstäderna är skorstensfria är de också portabla och mycket enkla att flytta mellan rum eller till utomhus. Perfekt för att förlänga sommarkvällarna på uteplatsen, att samlas runt under kalla vinterdagar eller trivas med i vardagsrummet.

Inget underhåll och sotning med Vaunis spisbränsle

Skorstensfria kaminer med insatsbrännare kräver inget som helst underhåll och eftersom det inte finns någon skorsten så undviker man också kostnaden för sotning. 

Du hittar våra spisbränslen här.

Säkerhet

Moderna insatsbrännare är mycket säkra. Så pass säkra att de även kan vändas upp och ned utan att spisbränslet rinner ut.

Dela:

Äldre poster Nyare inlägg