Guide: Så fyller du på spisbränsle i din etanolkamin

Vi vill att du ska känna dig trygg när du hanterar din etanolkamin från Vauni. Så, låt oss hjälpa dig om lågorna tryter. Här är allt du behöver veta, med videoinstruktioner, innan du fyller på spisbränsle i din etanolkamin.


När vet du att din brännare behöver fyllas på med spisbränsle?

Om du inte kan tända din kamin alls är spisbränslet slut, och då är det såklart dags att fylla på med bioetanol. Men vill du inte att din etanolkamin ska slockna mitt i myset framför elden finns det två tecken på låg bränslenivå.

Låg värme från din kamin

Vanligtvis är värmen från en etanolkamin av oss jämn och märkbar, även på avstånd. Upplever du att din kamin är ovanligt sval, blir varm långsamt eller svalnar fort efter släckning? Då kan du anta att din etanolbehållare har dåligt med spisbränsle, åtgärdat av att du fyller på.

Flackiga eller små lågor som är svåra att tända

Om du använder vår egna bioetanol, Ecoflame, kan du vara trygg med att lågorna håller sig höga och jämna. Så länge det finns tillräckligt i din etanolkamin, såklart. Om du märker att lågorna sjunker, fladdrar mer än vanligt, eller är svårtända så är det sannolikt att bränslenivån är låg.


Så här gör du när du fyller på med spisbränsle

Innan du börjar, se till att din behållare av spisbränsle är släckt och har fått svalna minst 20 minuter innan påfyllning. Fyll aldrig en etanolkamin när den brinner, och förvara dina flaskor med spisbränsle på säkert avstånd från kaminen.


Om din etanolkamin har ett skjutspjäll, använd det tillhörande verktyget för att öppna bränslebehållaren. Verktyget du söker ser ut som en osthyvel med två hål, och används som visat i videon.

Häll därefter försiktigt spisbränsle av bioetanol i behållaren, tills vätskan inte längre rinner undan i trågets nedersta hål. Då är din etanolkamin fylld, så var noggrann med att inte hälla i mer därefter.

Tror du att du riskerar att spilla, eller hälla i för mycket? Ta hjälp av en tratt och en måttsats, och använd dessa enbart när du fyller på spisbränsle.


Video - Hur du fyller på spisbränsle


"Hur ser jag till att få stora och levande lågor varje gång jag fyller på spisbränsle?"

Har du upplevt din eldstad som svårtänd, eller med flackande lågor, om den inte är fylld? Funderat på om det är något med din eldstad eller ditt spisbränsle från oss på Vauni?

Du kan vara lugn, allt är som det ska. Din etanolkamin behöver vara fylld för att vara både lättänd och ge så vackra lågor som den förtjänar. Så ge din eldstad från Vauni den extra minuten innan du slår dig ner framför lågorna.

Se alltid till att ha en fylld brännare, där ditt spisbränsle når upp till nedersta hålet av tråget, varje gång. Då utgår du alltid från en fulltankad eldstad för mest värme och mest estetiskt tilltalande lågor.


Hur mycket spisbränsle rymmer behållaren?

Beroende på modell, så rymmer behållaren i våra etanolkaminer ca 1,8 - 3 liter. Även verkningsgraden kan variera, och brännaren kan förbruka mellan 0,2 - 0,5 liter per timme.

Beroende på storlek, verkan och hur ofta du släcker räcker därför ett fyllt tråg från fyra till tolv timmar av aktivt eldande.

Är du osäker på hur mycket spisbränsle din kamin rymmer, och har inte kvar din produktmanual? Låt behållaren eldas helt tom nästa gång, och ta fram tre flaskor Ecoflame bioetanol. Fyll din behållare till den är fylld upp till de nedersta hålen av tråget, och mät upp mängden om någon flaska inte tömdes helt.

Då vet du både hur mycket spisbränsle du kan fylla på med, och hur länge det dröjer till nästa påfyllning.


Spelar märket någon roll när du fyller på spisbränsle?

Det är såklart lätt för oss att säga, som har vårt egna märke, Ecoflame. Men efter så många års erfarenhet av produkterna på marknaden ser vi dem jättetydligt. Det var just därför vi tog fram produkten.

Det positiva med vårt spisbränsle märker du så tydligt direkt, innan du fyller på. En färglös och ren bioetanol utan tillsatta färgämnen. Färgämnen som kan vara källa till sot och rök, som antingen går ut i rumsluften eller fastnar i brännaren.

När du fyllt och tänt din kamin ser du nästa skillnad. Den färglösa formulan ger både mer levande och vackrare lågor. Lågor som lever längre, då vår formula optimerats för bästa balans mellan styrka, denaturering och avbränningshastighet. Ett spisbränsle i ett mellanläge för bästa möjliga resultat, varje gång.

Slutligen, när du beställer vår bioetanol så vet du att du beställer en produkt med miljön i åtanke. Vattenångan som bildas av vårt spisbränsle har ungefär samma koldioxideffekt som om en extra person andas i rummet. Etanolen är hållbart framställd, renad och filtrerad som det ädlaste källvatten, och alltid på förstklassiga råvaror.


Dags att fylla på med spisbränsle?
Beställ Ecoflame här:

Ecoflame Supreme Bioetanol

Ecoflame Supreme Bioetanol

Dela:

Äldre poster Nyare inlägg