Fördelar med spisbränsle från Vauni

Vaunis skorstensfria eldstäder drivs genom förbränning av högkvalitativ bioetanol spisbränsle – ett miljövänligt, enkelt och modernt sätt att njuta av en brasa. Vi är stolta över att våra spisbränslen håller högsta kvalitet på marknaden idag.


Brinner utan sot och aska


Vaunis egna spisbränslen har genomgått en avancerad process där bioetanolen renats och filtrerats i flera steg. De håller en farmaceutisk kvalitét för att uppnå den höga standard våra kunder eftersträvar. När du eldar med ett spisbränsle från Vauni kan du känna dig trygg med att det brinner utan varken sot, rök eller aska. Våra spisbränslen innehåller inga tillsatta färgämnen som annars riskerar att sota och fastna i brännaren.


Ger behagligt mycket värme


Vaunis kaminer är helt skorstensfria. Det innebär att energin som tillförs går rakt ut i rummet i form av skön värme, istället för att försvinna ut genom skorstenen som för konventionella vedspisar. Men hur mycket värme blir det när man eldar med bioetanol? Värmeeffekten är 2–3 kW beroende på modell. Det motsvarar ungefär värmen från två element eller hälften av värmen från en vedeldad braskamin. Det ger behaglig värme, utan att det blir för varmt i rummet. Ett eldningssätt anpassat till moderna hus, helt enkelt.

Det finns många fördelar med ett spisbränsle från Vauni


Spisbränslets brinntid


En vanligt fundering är hur länge spisbränsle brinner. Vaunis spisbränslen är framtagna för att brinna längre och med vackra levande lågor än jämförbara spisbränslen. Brinntiden varierar beroende på brännarens beskaffenhet, rådande temperatur och luftcirkulation, men generellt kan man säga att förbränningen är 0,3 liter per timme. Vi rekommenderar alltid brännare med keramisk kärna.


Bioetanol innebär miljövänlig eldning


Med bioetanol som spisbränsle värmer du din kamin på ett modernt och miljövänligt sätt. Bioetanol är en 100 % förnybar energikälla och är tillverkat av potatis, spannmål, majs, cellulosa och andra liknande råvaror. Förbränningen är helt ren och det bildas bara små mängder koldioxid och vattenånga – precis som i din utandningsluft. Det är därför Vaunis kaminer och bioetanolbrännare inte behöver någon skorsten.


Skillnaden på Vaunis spisbränslen


Det finns flera olika spisbränslen, så hur ska du veta vilket du ska välja? Först och främst handlar det om vilken typ av kamin du har. Fanola Bioetanol är speciellt framtaget och anpassat för Planika Fires eldstäder. Till våra skorstensfria kaminer och brännare rekommenderar vi Ecoflame Premium eller Ecoflame Supreme. Bränslena i Ecoflame-serien går även utmärkt att använda till bioetanolkaminer av andra märken.


Ecoflame Premium är vår klassiska färglösa bioetanol och är framtaget för att brinna längre och med vackra levande lågor än jämförbara spisbränslen. Ecoflame Supreme har genomgått en avancerad process där den renats och filtrerats i flera steg och är perfekt för den som ställer extra höga krav på ett så luktfritt alternativ som möjligt.

Dela:

Äldre poster Nyare inlägg