Eldstad inomhus utan skorsten

Att kunna samlas runt elden är något vi människor alltid lockats av. Elden ger en avkopplande, nästan hypnotiserande atmosfär. Dessutom är den tillgänglig för alla typer av boende med en unikt designad eldstad som drivs med 100% förnybart, lukt och rökfritt spisbränsle och används utan att behöva installera skorsten, vilket gör att det inte spelar någon roll om du bor i en mindre lägenhet, radhus som stor villa. 

Det finns två typer av eldstäder utan skorsten, antingen den väggmonterade kaminen eller fristående kaminen som står på golvet. Den uppenbara skillnaden mellan en vägghängd eldstad eller en fristående kamin är möjligheten att flytta den fristående kaminen efter tillfälle, möblering, eller varför inte lyfta ut eldstaden till uteplatsen och förlänga sommarkvällarna? 

Väggkaminer

Eldstäder utan skorsten inomhus kan även vara väggmonterade. Precis som det låter är dessa inte lika flexibla som en eldstad utan skorsten, vilket också är den största fördelen med en väggkamin. Genom att ha eldstaden vägghängd frigörs golvytan och sparar plats för mindre boenden, men ger ändå samma lugnande effekt som en fristående kamin. När det är sedan är dags för möblering eller flytt är det självklart möjligt att flytta på eldstaden.

 

Både utomhus och inomhus

När våren äntligen har kommit är det dags att ställa fram utemöblerna och städa av uteplatsen. Precis som utedynorna plockas fram, borde även eldstaden bäras ut. Med en vacker eldstad utan skorsten kan du njuta av en brasa på uteplatsen eller balkongen utan att behöva oroa sig för brandrisk, rök och sot. 

Barn och djurvänligt

En del har förutsätter att eld kan vara en onödig risk när man har barn och djur i hemmet, men så behöver det inte vara. För att skydda barn och djur kan du dels välja att ha en inglasad eldstad, men även välja att kontrollera hur hur stora lågorna ska vara för en ökad trygghet. 

100% förnybart bränsle

Det finns flera olika typer av spisbränsle och det kan vara svårt att veta vilket som är det bästa för just din produkt. Spisbränslen kan skilja mycket i kvalitet och ingredienser och därför rekommenderas du att köpa ett bränsle som är speciellt framtaget för denna typ av eldstäder.

Dela:

Äldre poster Nyare inlägg