Kamin utan skorsten - De fem främsta fördelarna

Det finns nästan oändligt många fördelar med att välja kamin utan skorsten som drivs med bioetanol, här listar vi de fem främsta fördelarna. En skorstensfri kamin är egentligen en eldstad där man häller bioetanol i en säker behållare. Det är detta som skapar själva elden och är inte helt olik den som en öppen eld med ved ger.

Kaminerna är fristående och skorstensfria, de placeras fritt på golvet och kan enkelt flyttas efter behov. De karakteriseras av kompromisslöst detaljarbete, modern design och marknadsledande säkerhet. Detta gör att du kan njuta av en vacker eldstad var du vill, du slipper rök, sot och aska. För den som önskar väggkaminer utan skorsten finner du våra vägganpassade modeller här.

 

1. Stor flexibilitet för möblering

Våra skorstensfria kaminer flyttas runt precis som ni känner för och går att ändra om så det passar för dagen. Kanske vill ni flytta undan kaminen för att få plats många i vardagsrummet eller mysa till det under familjemiddagen. Detta vore inte möjligt med en vanliga eldstad med ved.

Miljövänligt att elda med kamin utan skorsten

2. Miljövänligt att elda med kamin utan skorsten

Kaminerna drivs med bioetanol, ett mycket miljövänligt spisbränsle. Utsläppen från en kamin som drivs med våra egna spisbränslen Vauni Ecoflame Premium eller Vauni Ecoflame Supreme släpper ut ungefär lika mycket koldioxid som utandningsluften från en vuxen människa.

3. Säkerheten för barn och djur

En eldstad från Vauni är säker. För att slippa oroa dig för att dina barn eller djur ska göra sig illa på elden kan du både välja en inglasad modell och kontrollera styrkan på lågan. Dessutom är våra moderna insatsbrännare så pass säkra att de kan vändas upp och ned utan att spisbränslet rinner ut. Du kan alltså välta kaminen utan att bränslet läcker utan risk att elden sprider sig. Inredningsdesign och säkerhet i samma koncept!

Smidigt för den med en modern livstil

4. Smidigt för den med en modern livstil

En eldstad utan skorsten är mycket lätt att hålla ren. Eftersom den inte behöver ved, bildas heller inget sot och ingen aska. Alltså kan du avnjuta levande eld, utan underhåll och krångel – oavsett om du bor i hus eller lägenhet. Istället för städ och underhåll kommer eldstaden få dig att längta efter mysiga kvällar.

5. Neutral doft med kamin utan skorsten

En annan stor fördel en skorstensfri kamin är att de drivs av helt doftneutralt spisbränsle – bioetanol. De är båda framställda av finaste bioetanol som renats och filtrerats i flera steg, detta skapar extra vackra lågor. Bioetanol är en ren naturprodukt vilket gör spisbränslet miljövänligt och 100 % förnybart. När du eldar i en kamin utan skorsten gör du ett aktivt val att elda miljövänligt.

 

Vi hoppas kunnat ge dig en bra bild hur det är att äga en kamin utan skorsten, vill du läsa vidare och inspireras så kolla in våra kaminer här.

Dela:

Äldre poster Nyare inlägg