Elda miljövänligt med bioetanol spisbränsle

Kan bioetanol fungera som miljövänligt spisbränsle? Svaret är, ja. Med bioetanol i spisen eldar du med en 100% förnybar energikälla som släpper ut en mycket, mycket liten del koldioxid. Ungefär lika mycket som utandningsluften från en vuxen människa. Det är en av de många fördelarna med att elda med bioetanol spisbränsle. Fortsätt läsa för att ta del av fler fördelar med att driva din skorstensfria kamin med bioetanol från Vauni.

Egna bioetanol spisbränslen

För att kunna erbjuda högsta möjliga kvalitet har vi tagit fram våra egna bioetanol spisbränslen, Ecoflame Supreme och Ecoflame Premium. Vi är mycket stolta över att kunna säga att båda bränslena är bland de bästa som finns att tillgå på marknaden.

Bioetanol spisbränsle är lukt och sotfritt

Det varken sotar eller luktar från våra spisbränslen. Det gör att det inte behövs någon ventilationskanal eller skorsten för elda bränslet. Därför fungerar vår bioetanol så bra till skorstensfria kaminer.

Våra egna spisbränslen är tillverkade av stärkelse och cellulosa från till exempel majs, spannmål eller andra råvaror. Det är tack vare den höga renheten i bränslet som det är lukt och sotfritt. De enda tillsatserna är de som krävs ifall någon av misstag skulle förtära bränslet.

Stora och vackra lågor med spisbränsle

En av de viktigaste kriterierna för ett spisbränsle är att det ska brinna med vacker och klar låga. Få saker är så trevliga som det varma och inbjudande ljuset som en brasa skänker ett rum. När vi tog fram våra spisbränslen, Ecoflame Premium och Supreme var lågornas utseende en av de viktigaste kriterierna för oss. Tack vare att bränslena har en så hög renhetsgrad brinner de med en riktigt klar, vacker och stor låga som väl motsvarar, om inte överträffar, en konventionell eldstad.

Lång brinntid spisbränsle – bättre ekonomi

Brinntiden, det vill säga hur lång tid en tankning av insatsbrännaren räcker är en viktig faktor för ett bioetanol spisbränsle. Ju längre brinntid desto längre räcker bränslet – precis som med alla andra bränslen. Exakt hur lång brinntid våra bränslen har beror på hur du ställer in brännaren. Men, vid medeleffekt förbrukar eldstaden cirka 0,3 liter per timme. I brännare med minskad dragkänslighet är påverkas bränsleförbrukningen mindre av syretillförsel och drag.

Säkra insatsbrännare för spisbränsle

En kamin med insatsbrännare är mycket säker. Skulle kaminen välta så kommer inte bränslet att rinna ut och starta en brand. Vaunis insatsbrännare är så pass smart konstruerade att de kan vändas uppochner utan något av spisbränslet rinner ut. På så vis behöver du inte vara orolig om du skulle råka välta kaminen, även om den är igång.

Vart hittar jag Vaunis spisbränsle?

Du kan köpa bioetanol spisbränslen för kaminer direkt i vår webbshop eller besöka någon av våra återförsäljare runt om i Sverige.

Dela:

Nyare inlägg