Vauni spisbränsle - bäst i test?

Hur din etanolkamin drivs

Vaunis skorstensfria eldstäder ska drivas genom förbränning av högkvalitativt bioetanol. Det högkvalitativa bioetanolet utgör ett modernt, miljövänligt och enkelt sätt att få njuta av en brasa. Hur mycket värme som kommer spridas i ditt rum när du väljer en etanolkamin kan skilja sig beroende på vilken kamin du väljer och vilket bränsle du väljer. Därför är det alltid viktigt att jämföra olika sorters bränsle för att se vilket spisbränsle som helt enkelt är bäst i test på marknaden.

Svenskproducerat spisbränsle

Vårt egentillverkade bioetanol i Ecoflame-serien är ett bra val för dig som vill ta god hand om din etanolkamin, och samtidigt bryr dig om brinntid, kostnad, lukt, samt lågans färg och form. Ecoflame håller idag högsta kvalitet på marknaden, produceras i Sverige och är tillverkat av potatis, spannmål, majs, cellulosa och andra liknande råvaror. Då bioetanolbränslet framställs av förnybara råvaror tillförs netto noll koldioxid till atmosfären. När du eldar med ett spisbränsle från Vauni kan du dessutom känna dig trygg med att det brinner utan varken sot, rök eller aska. Det är därför Vauni inte behöver någon skorsten och du kan placera eldstaden i vilket rum du vill.

Hållbart spisbränsle

Förbränningen när du eldar med en Vauni är helt ren och bara små mängder koldioxid och vattenånga bildas när du eldar. Det sker egentligen inte ett större koldioxidutsläpp än vad du själv släpper ut genom din utandningsluft. Du gör därmed ett aktivt val att elda miljövänligt, vilket är så viktigt. Spisbränsle bäst i test enligt oss och enligt naturen!

Lukt av etanolförbränning

Alla typer av förbränning avger lukt, även när man eldar med ved eller gas. Lukt kan skilja sig mellan olika produkter. Särskilt mycket kan vissa lågkvalitativa etanolprodukter dofta. En sådan kemisk, obehaglig doft är inte trevlig när man eldar. Vaunis spisbränslen är vidare renade i flera steg för att uppnå den renaste formen vilken är så kallad farmaceutisk kvalitet. Förutsatt att du eldar med en bioetanol av hög kvalitet så kommer alltid den produkten vara denaturerad och på så sätt dofta minimalt. Däremot kan man aldrig garantera att bioetanol är 100 % doftfritt vid förbränning. Vad du kan vara säker på är att Vaunis spisbränsle håller måttet i ett test jämfört med andra varumärken.

Vaunis olika typer av spisbränsle

I vårt bioetanolsortiment finns tre olika typer av bränsle.
  • Ecoflame Premium brinner länge, är biologiskt nedbrytbart och 100% förnybart. Vi rekommenderar Ecoflame Premium för dig som vill njuta av värmen från vackra gulvita levande lågor.
  • Ecoflame Supreme brinner länge, är biologiskt nedbrytbart och 100% förnybart. Ecoflame Supreme rekommenderar vi för dig som prioriterar ett alternativ med mildare denaturering och något mindre lukt framför stora varma lågor.
  • Fanola Bioetanol är ett spisbränsle är speciellt framtaget och anpassat för vår samarbetspartner Planika Fires automatiska eldstäder. Bioetanolet är givetvis biologiskt nedbrytbart och 100% förnybart.
Med andra ord, vill du använda dig av ett hållbart och energieffektivt sätt att trivselelda, välj spisbränsle från Vauni. Med en generell brinntid på tre timmar per liter och en verkningsgrad på 100 % är vi helt säkra på att vi på det stora hela producerar produkter som överträffar allt annat på marknaden idag. Välj Vaunis spisbränsle bäst i test!
Dela:

Äldre poster Nyare inlägg