Det började med eld

Sedan tidernas begynnelse har människan brukat eld. Våra förfäder använde den för att värma sig, laga mat och skrämma iväg vilda djur. Förmodligen var det även runt lägerelden som vi samlades för att umgås och utbyta erfarenheter. Därför är det inte konstigt att elden fortfarande fascinerar och skänker oss ett inre lugn.

Idag är behovet av att använda eld betydligt mindre. Vi kan laga mat på elspisar och våra hus utgör ett naturligt skydd mot stora djur. Men trots att vi inte behöver elden för att överleva så är det något med den som tilltalar. Att tända en brasa gör mer än att skapa fysisk värme. Elden skänker en härlig stämning till omgivningen som är svår att förklara i ord.

På Vauni älskar vi tanken på snöiga dagar framför en tänd brasa! Att få uppleva värmen från en mysig eldstad i sitt eget hem är något vi tycker att alla har rätt till. Oavsett hur man bor. Därför har vi utvecklat en unik kamin som inte kräver någon skorsten eller fast installation. På så sätt har vi gjort det möjligt för alla att njuta av en kamin utan att behöva tänka på rök, aska och sot. Dessutom miljövänligare, helt säkert och av svensk kvalité.

Besök gärna vårt showroom i Kungsbacka där du i lugn och ro kan titta eller boka en personlig visning där vi visar hur produkterna fungerar. Låt er inspireras av våra eldstäder medan vi hjälper er.