Braskaminen som fungerar utan skorsten

Nu kan alla ha sin egen braskamin i hemmet.

 

Med Vaunis unika teknik kan du placera braskaminen vart du vill i hemmet, den fungerar nämligen utan skorsten.

– Vi har satt design och funktionalitet i fokus. Nu går det att inreda med eld i hemmet på ett unikt och säkert sätt, säger Robert Ban från Vauni.

Få inredningsdetaljer skapar en så lyxig och samtidigt mysig känsla som braskaminer. 

Men tidigare har det inte varit helt lätt att bygga till en kamin i ett hus eller lägenhet, då det traditionellt har krävts att du också bygger in en skorsten

Men Vaunis skorstenslösa braskaminer löser det problemet. Därför är det inte så konstigt att fristående kaminer har blivit en het inomhustrend under de senaste åren.

– Intresset ökar stadigt år för år. Man får en skön inomhustemperatur och skänker karaktär till rummet, säger Robert Ban.

Design, funktionalitet och säkerhet i fokus

Vaunis braskaminer är utvecklade på Chalmers Tekniska Högskola. Design, funktionalitet och säkerhet är i fokus. 

– Vi har tänkt till när vi konstruerat dem. Storleken är vald för att kunna passa in i rummet utan att ta för mycket utrymme. Samtidigt är kaminen säker, även om den avger en skön värme, så kan du lägga handen ovanpå kaminen utan att bränna dig.

Viktigt att tänka på luftkvaliteten

 

När det gäller säkerhet så är luftkvaliteten en viktig faktor. I Sverige dör varje år cirka 500 personer på grund av vedeldning som framkallar dödliga skador i luftvägarna. Vaunis braskaminer är konstruerade för att inte avge någon giftig luft. Kaminen avger vattenånga och en mängd koldioxid som inte överstiger en vuxen människas utandningsluft.

Populäraste kaminen just nu

Du kan välja mellan olika designer på din braskamin, beroende på vilken stil du vill ha i just ditt hem. Den populäraste modellen hos Vauni är för tillfället Globe. Här kan du läsa mer om vilka olika modeller du kan välja bland

– Den är helt unik i sin formgivning. Det är inte bara en kamin utan en möbel. Den är snygg släckt och passar bra in i inredningen.

Vaunis braskaminer går på bioetanol, vilket ger en lång behaglig brinntid. Du slipper också problemet med förvaring, då förpackningen är betydligt mindre skrymmande än ved.