Tips för dig som ska köpa spisbränsle

Traditionella vedeldade braskaminer må vara mysiga, värmande och hemtrevliga men kräver också en hel del underhåll. Numera är det heller långt ifrån en självklarhet att installera skorsten, vilket är nödvändigt för den formen av kaminer.

Det är något speciellt att samlas kring brasan och att kunna följa de härligt böljande och nästan hypnotiserande lågorna med blicken. Hela stämningen i rummet påverkas av elden som skapar ett speciellt och värmande lugn för alla som vistas där. Perfekt nu när hösten och de kyligare temperaturerna börjat göra entré.

Tack vare kaminer som eldas med bioetanol spisbränsle kan även den som bor i lägenhet eller i hus utan skorsten njuta av eldens många härliga egenskaper. Det är en ren, smidig och effektiv lösning helt befriad från sot och rök. För den som ska köpa spisbränsle till sin skorstensfria kamin eller etanolbrännare är det bra att vara medveten om följande:

Prioritera kvalitet

Det finns olika typer av spisbränsle, i olika kvalitet och med olika ingredienser. Genom att välja spisbränsle som faktiskt är framtaget och optimerat för användande i fristående kaminer kommer elden brinna längre och med större lågor. Sådan etanol är en ren och utsläpps- och doftfri naturprodukt. Vattenånga och små mängder koldioxid är det enda som alstras under förbränningen.

Beställ online

Spisbränslet säljs i 1-litersflaskor och en sådan förpackningen räcker vanligen till mellan 3-5 timmars eldande, beroende på var kaminen är placerad och brännarens reglageinställningar. Flaskorna kan enkelt beställas online, och då är det möjligt att välja mellan alltifrån 12×1 liter till 60×1 liter. Under höst och vinter kanske du eldar oftare och längre tid så då kan det vara bra att beställa in lite extra bränsle.

Investera i en designstark och flexibel skorstensfri kamin redan idag och passa samtidigt på att beställa det bästa spisbränslet. På så vis kan du njuta av många härliga och värmande  brasor nu under den mörkare tiden av  året. Vauni har lösningen för dina behov och erbjuder också rent och effektivt bränsle till skorstensfria kaminer.