Rädda vintermyset med en värmande väggkamin

Den här tiden på året kan ibland kännas bister och svårgenomtränglig. Men det finns sätt att ta sig igenom mörkret. En väggkamin är till exempel ett utmärkt sätt att sprida värme och ljus i vardagen.

Om man inte har en kamin då? Eller om man bor i flerbostadshus utan skorsten? Inga problem. Numera finns det fristående eldstäder och väggkaminer som drivs av bioetanol och som är ett utmärkt alternativ till en traditionell kamin. Samma mysighetsfaktor, ljus och lagom värmande effekt – men utan rök och aska. Enkelt, smidigt och miljövänligt.

Hur man än vrider och vänder på det så blir det alltid lite mysigare med brasor så här under höst- och vinterhalvåret. Du som investerar i en skorstensfri kamin kan vara säker på att den kommer att komma till stor nytta nu under vinterns alla firanden. En vägghängd kamin är till exempel den perfekta platsen att samlas på under glöggfesten på luciamorgonen och självklart även på julafton. Ett annat alternativ är att välja en fristående modell som gör det möjligt att enkelt möblera med eld, både inomhus och utomhus.

Intresserad av att köpa kamin, men lite osäker på hur man hittar rätt modell? Här följer olika tips på faktorer som är bra att tänka på när du väljer kamin:

Modell

Plats och användning är två viktiga aspekter när det kommer till valet av kaminmodell. Om du bor i lägenhet eller mindre hus så är en väggkamin en bra lösning, medan en golvmodell eller flyttbar insatsbrännare passar dig som prioriterar flexibilitet. Har du små barn i hushållet kan det också vara relevant att ta hänsyn till säkerhetsmässiga faktorer. Då är en inglasad kaminmodell ett bra alternativ.

Färg

Oavsett om du söker minimalistiska lösningar i vitt eller svart eller en mer färgstark kamin så finns det många alternativ att välja på.  Välj till exempel mellan limiterade kulörer som Nebula Red, Nordic Rust eller Crystal Pearl – alla framtagna för bästa möjliga finish och effekt.

Vauni har lösningarna för dig som vill inreda med eld, och som önskar förgylla vinterns middagar och högtider. Kontakta dem redan idag för mer information och pris för en väggkamin.