Rädda vintermyset med en värmande väggkamin

Den här tiden på året kan ibland kännas bister och svårgenomtränglig. Men det finns sätt att ta sig igenom mörkret. En väggkamin är till exempel ett utmärkt sätt att sprida värme och ljus i vardagen.

Om man inte har en kamin då? Eller om man bor i flerbostadshus utan skorsten? Inga problem. Numera finns det fristående eldstäder och väggkaminer som drivs av bioetanol och som är ett utmärkt alternativ till en traditionell kamin. Samma mysighetsfaktor, ljus och lagom värmande effekt – men utan rök och aska. Enkelt, smidigt och miljövänligt.

Hur man än vrider och vänder på det så blir det alltid lite mysigare med brasor så här under höst- och vinterhalvåret. Du som investerar i en skorstensfri kamin kan vara säker på att den kommer att komma till stor nytta nu under vinterns alla firanden. En vägghängd kamin är till exempel den perfekta platsen att samlas på under glöggfesten på luciamorgonen och självklart även på julafton. Ett annat alternativ är att välja en fristående modell som gör det möjligt att enkelt möblera med eld, både inomhus och utomhus.