Lätta upp hösten med en fristående kamin

Ännu är det ju ganska varmt utomhus även kvällstid, så länge man kommer ihåg att ta med någon värmande tröja, filtar och mysig belysning. En fristående kamin är ett annat, effektivt sätt att mysa till kvällen lite extra.

En sådan eldstad sprider en härligt värmande känsla som passar bra när skymningen och temperaturen lägger sig.

Om bara någon månad är höstmörkret här på allvar och då kanske det inte längre känns aktuellt att spendera kvällarna utomhus i onödan. Men med en eldstad utan skorsten kan du enkelt flytta runt brasan och hitta tillbaka till den där mysiga, avslappnade känslan varenda kväll. Oavsett om du tar ett bad, kollar på serier i soffan eller äter middag i köket – med en fristående kamin så kan du alltid njuta av den fascinerande elden.

Det finns olika skorstens skorstensfria kaminer att välja mellan, i olika material färger och utföranden. Här följer några exempel på de mest populära modellerna:

Globe

Globe är en klotformad, fristående kamin som är både smidig och stabil. Dess grundutförande är gjort för att passa så många sammanhang, stilar och rum som möjligt men designen kan också skräddarsys efter personliga önskemål. Till exempel är det möjligt att välja olika kombinationer av material, färg och fot.

Divider

För dig som uppskattar rena och avskalade former är Divider ett utmärkt alternativ. De glasade sidorna ger ett effektfullt intryck och gör att brasan syns tydligt från flera vinklar. Kan placeras fritt i rummet.

Edge/Shadow

För hushåll med små barn kan det i vissa fall kännas dumt att ställa kaminer mitt i rummet. En väggmonterad kamin som Edge, eller den besläktade Shadow, är då bra alternativ. Lösningen för dig som söker en eldstad utan skorsten i stilren design och som passar de flesta inredningar och interiörer.

Med en fristående kamin i Göteborg behöver du inte längre fasa för de mörka höstkvällarna, tvärtom kar du något att se fram emot. Kontakta Vauni för mer information om deras olika modeller och spisbränslen.