Eldstad utan skorsten – inomhus och utomhus

Att elda och att njuta av lågornas sken är något vi människor alltid har uppskattat. Vi dras fortfarande till lågorna och vi trivs fortfarande i eldens sällskap. Med Vaunis kaminer och eldstäder är det enklare än någonsin att njuta av elden i hemmet.

Nu när det är som mörkast och vintern är som allra kallast gör sig Vaunis skorstensfria kaminer sig som allra bäst inomhus. Med en eldstad inomhus utan skorsten i något av rummen ökar ni mysfaktorn. När våren närmar sig kan ni ställa ut kaminen på uteplatsen och förlänga kvällarna med en utomhus eldstad utan skorsten intill middagsbordet.

Fem fördelar med en eldstad utan skorsten

1. Säkert

En eldstad från Vauni är mycket säker. Du kan välja en inglasad modell och slippa att oroa dig för att barn eller husdjur ska göra sig illa på elden. Du kan själv kontrollera storleken på lågan vilket också skapar en ökad trygghet för dig och din familj. Dessutom är våra moderna insatsbrännare så pass säkra att de kan vändas upp och ned utan att spisbränslet rinner ut. Du kan alltså välta kaminen utan att bränslet läcker utan risk att elden sprider sig. Inredningsdesign och säkerhet i ett och samma koncept!

2. Miljövänligt

Vaunis eldstäder drivs med bioetanol, ett mycket miljövänligt spisbränsle. Utsläppen från en kamin som drivs med våra egna spisbränslen Vauni Ecoflame Premium eller Vauni Ecoflame Supreme släpper ut ungefär lika mycket koldioxid som utandningsluften från en vuxen människa.

3. Fritt från rök, lukt och underhåll

En annan fördel med bioetanol spisbränslen är att de inte luktar eller sotar. Och eftersom eldstaden är utan skorsten behövs ingen sotning eller under underhåll. Det gör också att de passar i alla typer av hem, lägenhet eller villa spelar ingen roll.

4. Flexibelt

Som tidigare nämnt går det att flytta på våra fristående kaminer precis som ni själva vill, både inomhus och utomhus. Köp en eldstad inomhus utan skorsten och placera den där ni känner att den passar bäst för dagen. Kanske vill ni lyfta vardagsrummet under middagsbjudningen eller mysa till det i köket när ni äter med familjen.