Eldstadutanskorsten – förhälsa, miljöochinteriör

Eld är ett element som har följt människan genom historien och något som vi än idag associerar till värme, gemenskap, trygghet och avkoppling. En eldstad utan skorsten eller braskamin bidrar kort sagt med den där lilla extra guldkanten i vardagen.

För att man ska kunna elda i en traditionell kamin så krävs dock att en skorsten leder ut röken, och i vissa fastigheter kan installationen och konstruktionen av just en sådan rökkanal och murstock innebära vissa svårigheter. Framförallt när det kommer till lägenheter. Men hur ska man då gå vidare om man som lägenhets- eller bostadsrättsinnehavare ändå vill kunna inreda med eld i from av en brasa? Ett bra tips är att köpa en fristående kamin som inte är beroende av skorsten eller rökkanal utan tvärtom fungerar på följande sätt:

Miljövänlig och modern

En kamin som drivs av bioetanol minimerar utsläppen till vattenånga och koldioxid motsvarande en vuxen persons utandningsluft. Det är alltså en modern och miljövänlig eldstad utan skorsten som också kan flyttas runt i hemmet och som dessutom kan användas utomhus. Ett perfekt inslag under de värmande vår- och sommardagarna eller kvällarna på altandäcket.

På samma sätt som en traditionell kamin kommer även en fristående kamin i många olika utföranden och modeller, alla tillverkade i Sverige med fokus på ett gediget och hållbart hantverk. Detta gör att dessa kaminer passar i stort sett alla typer av hem, och smälter in i olika typer av rum – oberoende av interiör eller inredning.