Eldstad inomhus utan skorsten

Att kunna samlas runt elden är något vi människor alltid lockats av. Elden skänker en avkopplande, nästan hypnotiserande atmosfär. Med en snyggt designad eldstad som drivs med 100% förnybart, lukt och rökfritt bränsle finns möjligheten att samlas runt elden utan att behöva installera skorsten. Denna typ av eldstäder inomhus utan skorsten passar alla typer av bostäder. Det spelar ingen roll om du bor i mindre lägenhet eller en stor villa.

Det finns två typer av eldstäder utan skorsten. Antingen den väggmonterade som du kan eller eldstaden som står på golvet. Den sistnämnda är möjlig att flytta mellan olika rum för att förhöja stämningen. Eller varför inte lyfta ut eldstaden till uteplatsen för en trevlig kväll?

Väggmonterade eldstäder

Eldstäder utan skorsten inomhus kan som tidigare nämnt vara väggmonterade. Det vill säga att de är fast monterade på väggen. Detta gör att de inte är lika flexibla som en eldstad utan skorsten som står på golvet. Men det är också själva fördelen med en väggkamin. Om det finns en bestämd plats i hemmet där man vet att eldstaden kommer passa perfekt tar den väggmonterade eldstaden mindre plats och frigör mer golvyta. Självklart är det också möjligt att flytta på eldstaden den dagen man önskar möblera om.

Både utomhus och inomhus

Nu när våren äntligen har kommit är det dags att ställa fram utemöblerna och städa av uteplatsen. Vad är då mysigare än en eldstad på uteplatsen? Med en vacker eldstad utan skorsten finns möjligheten att njuta av en brasa på uteplatsen eller balkongen utan att behöva oroa sig för brandrisk, rök och sot.

Barn och djurvänligt

Har man barn eller djur hemma kan en eldstad kännas som en onödig risk. Så behöver det inte vara. Med en inglasad eldstad slipper man oroa sig för att barnen eller djuren ska bränna sig. I moderna eldstäder går lågan att kontrollera, du bestämmer alltså själv hur stora lågorna ska vara. Detta skapar en ökad trygghet.

100% förnybart bränsle

Det finns flera olika typer av spisbränsle och det kan vara svårt att veta vilket som är det bästa. Olika bränslen kan skilja mycket i kvalitet och ingredienser, därför rekommenderas att köpa ett bränsle som är speciellt framtaget för denna typ av eldstäder.